domingo, 29 de mayo de 2011

La pissarra digital interactiva

Les pissarres digitals són les noves interfícies que més s'utilitzen actualment a les escoles.
Gràcies a aquest vídeo, podrem saber-ne una mica més sobre el món de les PDI: http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=60009 

La pissarra digital interactiva és la posada al dia de la pissarra tradicional. T’obre a més opcions de cerca d’informació i a mils de recursos.

A més a més, ajuda a reforçar l’autoestima dels alumnes. Es treballen els conceptes de manera divertida. Fet que fa que els alumnes estiguin motivats i predisposats a qualsevol tipus d’activitat, capta la seva atenció i concentració.
 Un dels principals avantatges i diferències entre la pissarra de guix és que es pot treballar cooperativament, oferint classes interactives i manipulatives, adquirint així un aprenentatge cooperatiu i significatiu.

És de fàcil ús, tot i que existeixen cursos formatius per aquells mestres que els hi costi més i que estiguin acostumats a un sistema més tradicional. Els ajuda a entrar en aquest món.
Hi ha 3 tipus de pissarres: tàctils, retromagnètiques i d’infrarojos. Cada una té un software específic. 
Una altra de les característiques de les PDI és que desapareixen les diferències per dificultats de llenguatge, cadascú pot anar al seu ritme.

Segons la meva opinió, les pissarres digitals són molt útils i una molt bona metodologia d’aprenentatge. Sempre hi quant s’utilitzin adequadament.
Crec que si es limiten a utilitzar com a recurs el llibre digital, no està ben amortitzada, ja que hi ha moltíssim recursos interessants i divertits per a les PDI.


No hay comentarios:

Publicar un comentario