lunes, 2 de mayo de 2011

INTEGRAR LES NTIC AMB UN PROJECTE DE CENTRE:JOKILÀNDIA, UN MÓN DE JOCS.

Un projecte interdisciplinar i per a tot el centre educatiu. Això és el que ha aconseguit l’escola CEIP Floresta. Aquest projecte s’anomena Jokilàndia, un món de jocs, on aconsegueixen incloure les NTIC (Noves Tecnologies de la Informació i Comunicació).

Consisteix en crear un llibre amb tots els jocs que juguen els nens i nenes, els que més els agraden i també explicar jocs nous i els que jugaven els nostres familiar. A més a més, també creen una web.

Organitzen tot això de la manera següent: Cada estapa (EI, CI, CM i CS) li corresponen un tipus de jocs en relació els seus coneixement. Per exemple a Educació Infantil treballen el joc simbòlic i a CS els jocs esportius i els jocs de taula.

El procés de Jokilàndia és el següent: primer de tot han treballat els jocs apropiats a l’edat partint dels coneixements previs, jugant i aprenent-ne de nous, També han practicat amb jocs informàtics. Desprès els professors escullen una tipologia de joc per cicle o curs i els alumnes n’escullen un de concret per aprofundir-hi. Del joc escollit cada alumne/a n’ha fet un dibuix i un text, tot amb l’ordinador. També han escollit el títol del llibre i els logotips entre les propostes dels mateixos alumnes.

Com es pot veure ja han inclós, i de manera que hi juga un paper important, les NTIC. D’aquesta manera treballen, com deia al principi, una mica més la interdisciplinarietat.

Des del meu punt de vista crec que ha estat una experiència molt bona. Han aconseguit treballar tota l’escola al mateix però tenint en compte on es troba l’alumne/a en el procés d’ensenyament-aprenentatge. Molt bona experiència!

Extret de:
Jubany, J. (2006). Integrar les NTIC amb un projecte de centre: Jokilàndia, un món de jocs. Perspectiva Escolar, 301, 71-76.

No hay comentarios:

Publicar un comentario